woensdag 7 mei 2014

Recept: Banana Bread (Bananenbrood)


Momenteel heb ik meivakantie en in de vakanties maak ik eigenlijk altijd wel iets lekkers. Bakken is gewoon leuk! En het leukste is..... het opeten. Nee hoor, wees maar niet bang ;). Meestal maak ik iets van brownies, taart, cake of cupcakes, maar nu wilde ik iets nieuws maken dat niet te moeilijk is. Dat werd banana bread! Ik had het al een paar keer voorbij zien komen op sites en het zag er zo ontzettend lekker uit. Zelf vind ik bananen best lekker, maar de nasmaak is altijd heel vies. Misschien is het dan wel lekker in een cake/brood! Het heet bananenbrood, maar het is meer een cake. Het zit eigenlijk een beetje tussen cake en brood in. Ik kan je alvast verklappen dat het helemaal niet moeilijk is om te maken en dat het heel erg lekker is!
Benieuwd hoe je bananenbrood maakt? Kijk dan snel verder! 

Wat heb je nodig? 
* 250 gram tarwebloem
* 200 gram witte basterdsuiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 100 gram boter 
* 2 eieren
* 1 bekertje crème fraîche van 125 gram
* 3 bananen
* 2 theelepels bakpoeder
* 2 à 3 theelepels kaneel

Het is belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn! Als je niet zo van kaneel houdt is het beter als je maar 1 à 2 theelepels kaneel toevoegt. 

Hoe maak je het? 

1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden Celsius. Nu ga je de tarwebloem, het bakpoeder en de kaneel zeven met een zeef boven een bakje. Ik heb van te voren alles al gemixt zodat je dat straks niet meer hoeft te doen.


2. In een andere kom ga je de boter die op kamertemperatuur is en de suiker mixen tot een 'glad' beslag. Bij mij word dit nooit heel glad, het gaat om het idee. 


3. Doe nu één voor één de eieren bij het beslag en mix dit tot een glad beslag. Voeg hierna de crème fraîche beetje bij beetje toe en mix dit ook weer tot een glad beslag.


4. Nu ga je het meelmengsel bij het beslag voegen. Dit doe je niet met de mixer, maar met een spatel of lepel. Roer het geheel goed door elkaar (dit is best zwaar...).


5. Met een vork ga je de bananen prakken. Prak net zo lang door tot dat er bijna geen stukjes meer in zitten. Ik heb het niet helemaal 'stukjesvrij' geprakt, want dit is ook lekker.


6. Nu voeg je de geprakte bananen bij het beslag en roer dit goed door met een spatel of lepel. 


7. Vet een cake bakvorm in met boter of een speciale bakspray. Een bakspray is handiger, maar als je dit niet hebt is boter ook prima. Leg in de ingevette bakvorm bakpapier zodat het bananenbrood er straks makkelijk uitgaat. Doe hier het beslag in en zet het in de oven voor ongeveer 60 minuten. Bij mij heeft hij er 50 minuten ingestaan. Let dus goed op wanneer hij gaar is (als een satéprikker er schoon uitkomt is hij gaar)! 


8. Haal het bananenbrood uit de oven en laat het voor ongeveer 15 minuten afkoelen. Haal het dan uit de bakvorm en laat het een uur afkoelen op een rooster. Nu is hij klaar om te eten! Yummm :). 


Echt waar, dit is echt goddelijk! Het is zo ontzettend lekker dat hij binnen twee dagen op was. En de geur tijdens het bakken is ook heerlijk. Ik kan niet zo goed omschrijven hoe het smaakt, maar ik ga het toch proberen. Je proeft de bananen wel, maar het overheerst niet. Het is ook niet overdreven zoet. Het kaneel kun je ook heel goed proeven, dus als je niet zo'n fan bent van kaneel kun je ook een of twee theelepeltjes kaneel toevoegen. De structuur van bananenbrood is een beetje cakeachtig en nog een beetje klef aan de binnenkant. Yummmm!

Hebben jullie al een keer bananenbrood gemaakt?


\

4 opmerkingen:

  1. Hier heb ik al vaak iets over gehoord, nu toch maar een keer proberen. Bet ziet er lekker uit!!!
    Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat lijkt me echt heel erg lekker ga het zeker een keer uitproberen! x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoor hier zulke lekkere dingen over, ik moet het echt gaan maken een keer. liefs x

    BeantwoordenVerwijderen