vrijdag 8 augustus 2014

Tip: Goedkope schoolspullen bij de Action en Hema

 
Een paar weken geleden heb ik een shoplog geüpload waarin ik al mijn schoolspullen liet zien die ik voor het schooljaar 2014/2015 kocht. Ik koop elk jaar mijn schoolspullen bij de Action en een paar dingen bij de Hema. De reden is vooral omdat het daar gewoon veel goedkoper is dan bij de V&D of andere winkels. Het maakt mij namelijk helemaal niet veel uit hoe mijn schoolspullen eruit zien. Als ze maar gewoon een beetje leuk zijn. Ik hoef geen merkschriften of een agenda van 15 euro. Waarom zou je dat doen?! Je doet er een jaartje van en dan kun je alles de prullenbak in mikken. Zonde van je geld. Gelukkig is de Action er nog.
Benieuwd naar meer? Lees dan snel verder!

Bij de Action koop ik altijd van deze schriften met ruitjes. Het zijn grote schriften en meestal gebruik ik er twee per jaar. Dit jaar heb ik er drie gekocht, maar dat komt omdat ik dit jaar extra wiskunde heb. Ik heb altijd de schriften met de grote ruitjes, maar ik kon er maar twee vinden en toen heb ik er maar een bij gedaan met kleinere ruitjes. Misschien is dit ook wel handig! Ik vind de magenta/donker roze kleur ook erg mooi. Voor één schrift betaal je €0,39.


Bij de Hema koop ik altijd kleine schriftjes met lijntjes. Deze zijn heel simpel en hebben gewoon één kleur. Er zitten er tien in een pak en vijf schriften hebben een felroze kleur en de andere vijf een iets lichtere kleur. Je hebt ook een pak van tien schriften die 4 kleuren bevat. Deze kocht ik vorig jaar, maar dit jaar heb ik een 'roze' thema. Voor dit pak betaal je €2,00 Voor het eerst heb ik ook een groot collegeblok. Van veel mensen hoorde ik dat dit heel handig is. Proberen kan geen kwaad! Hij heeft trouwens ook een heel leuk printje met roze en een grote bloem. Voor een collegeblok betaal je bij de Action €0,99


Voor kaftpapier kun je ook naar de Action gaan. Hier betaal je voor een rol €0,55 en meestal heb je ongeveer 3 rollen nodig voor al je boeken. Voor op je boeken heb je etiketten nodig. Ik neem vaak de simpele witte, want wit past bij elke kleur. Je hebt ook etiketten met printjes. Voor 48 stuks betaal je €0,29. Dit jaar kocht ik mijn pennen bij de Hema, want ze hadden een pakje met vijf hele schattige pennen. Ik ben hier echt een sucker voor.. Ze kosten ook maar €1,00. Je kunt pennen ook gewoon bij de Action kopen voor iets minder geld, maar dan zijn ze wel wat saaier. Deze pastelkleurige potloden komen bij de Action vandaan en voor 10 stuks betaal je €0,35. Dan maakt het ook niet uit als er een keer een potlood kwijtraakt :). Bij mij zijn pennen en potloden na het schooljaar allemaal weg.. oeps. Dan heb je er dus wel veel nodig! Een documentmap kan heel handig zijn om papieren in te bewaren die je niet moet kwijtraken. Bijvoorbeeld verslagen of samenvattingen. Ik vind het altijd fijn om een kleine agenda te hebben waar je veel in kunt schrijven en waar geen drukke printjes in staan. Deze printjes kunnen heel erg afleiden en dat moet je niet hebben. Deze agenda kost €0,95. De agenda is vooral erg leuk door de roze band en de roze letters aan de binnenkant.


Voor weinig geld kun je dus een hoop leuke schoolspullen kopen. Schoolspullen hoeven niet duur te zijn, het is maar net waar je het koopt. Voor ongeveer 10 euro kun je schoolspullen voor een heel schooljaar kopen. Helemaal niet veel geld. Als je voor 15 euro een agenda koopt had je voor dat geld al je schoolspullen al kunnen hebben. Als je naar de brugklas gaat is het wel anders. Dan is het leuk om alles te kopen wat je wilt hebben. Dit heb ik ook gedaan, want toen betaalden mijn ouders mijn schoolspullen. Nu krijg ik elk jaar 10 euro en de rest betaal ik zelf.

Waar kopen jullie je schoolspullen?

 
 

3 opmerkingen:

  1. Ik zit niet op school, maar deze spullen zijn ook heel leuk voor je blog of voor andere dingen. Ik heb een aantal spullen gekocht bij de Hema. Ze hebben daar echt hele leuke dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook bijna al mijn schoolspullen bij de Hema en Action gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij de Action, Wibra, Big Bazar en Hema :)

    BeantwoordenVerwijderen