vrijdag 30 mei 2014

Nail art: Daisies (madeliefjes)


Steeds vaker zie je bloemenprintjes en dan vooral madeliefjes. Ik vind het erg leuk! Bloemetjes zijn altijd leuk, als je het goed combineert en niet te druk maakt. Door deze trend kwam ik op het idee om een bloemetjes nail art te maken, met madeliefjes! Ik wilde weer graag babyblauw op mijn nagels, want dit is echt mijn favoriete nagellakkleur, dus dat heb gedaan. Ik vind het printje erg leuk geworden en het ziet er ook lekker zomers uit! Ik weet zeker dat deze nail art ook heel mooi zou zijn op je teennagels.
Benieuwd naar de nail art? Kijk dan snel verder!

Wat heb je nodig?
* Base coat
* Babyblauwe lak
* Witte lak
* Gele lak
* Top coat
* Dottingtool

Hoe maak je het?

1. Lak je nagels eerst met een base coat en daarna breng je de babyblauwe lak aan. Hij hoeft niet super dekkend te zijn, want er komen nog bloemen overheen. Één laagje is meestal wel genoeg.


2. Op een stukje aluminiumfolie doe je een paar drupjes van de witte nagellak. Met de allerkleinste dottingtool die je hebt (hij moet echt heel klein zijn!) ga je de bloemetjes maken. Maak steeds een stipje met de dottingtool en trek dit stipje naar het middelpunt van je bloem zodat je een soort 'druppel' vorm krijgt. Maak ongeveer 5 blaadjes per bloemetje.


3. Maak nu zoveel bloemetjes als je wilt. Het maakt niet uit hoe groot ze zijn, want het is juist leuk als de bloemetjes verschillende groottes hebben. Ik heb ook een paar halve bloemetjes gemaakt aan de zijkanten. Het is even oefenen, maar uiteindelijk lukt het wel!


4. Doe een beetje van de witte nagellak en een beetje van de gele nagellak op een stukje aluminiumfolie en meng de kleuren doorelkaar. Dit hoef je niet te doen, maar ik vond het wel mooi om een lichte kleur geel te gebruiken. Met de dottingtool maak je nu gele stipjes in het midden van de bloemetjes. Een top coat eroverheen en de nail art is klaar!
Ik vind de nail art heel leuk geworden! Lekker zomers! Je kunt de ondergrond natuurlijk ook een andere kleur geven, bijvoorbeeld lichtroze. Ik zou wel een lichte (pastel) kleur nemen, want dat staat het leukst. Het is niet de makkelijkste nail art, maar het is ook niet erg als sommige bloemetjes 'verpest' zijn. Bij mij zijn ook een paar bloemetjes mislukt, maar dit valt niet op door al de andere bloemetjes. Het is juist wel leuk dat sommige bloemetjes een beetje rommelig zijn!

Wat vinden jullie van de nail art?

7 opmerkingen:

 1. Super leuk gemaakt! Vooral zo in pastel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, super leuke nail art, wat ziet 'ie er vrolijk en leuk uit! Dat zal me nooit lukken denk ik haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ben ik echt verliefd op! Zoals je het uitlegt lijkt het ook best makkelijk te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Toevallig heb ik vandaag net een pastel blauwe lak gekocht die erg op de kleur lijkt die jij hebt gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aww wat heb je dit leuk gedaan zeg. Dit wil ik ook gaan proberen :) liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg leuk! Echt super zomers. x

  BeantwoordenVerwijderen