woensdag 9 april 2014

Review: Fogan Cosmetics Nail polish - #01


Vandaag ga ik uit het pakketje van Top Of The Shelf deze nagellak van Fogan Cosmetics reviewen. Vorige keer konden jullie de lipgloss van fogan zien. Dit lakje heeft alleen het nummer 01, maar geen naam. Dat is wel jammer. Het is wel een heel mooi blauw metallic lakje. Het lijkt ook wel op een denim kleur. Leuk voor in de zomer op je teennagels! Ik heb thuis al een blauw metallic lakje, maar deze is lichter dan dit lakje. Een nieuwe aanwinst dus! Ik heb trouwens nog nooit een nagellakje van Fogan gehad, dus dit is de eerste keer dat ik 'kennis maak' met deze nagellak. Ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat! 
Benieuwd wat ik van deze nagellak vind? Kijk dan snel verder!

De verpakking van de nagellak is niet zo bijzonder. Het is een vierkant potje met witte letters. De witte letters staan erg mooi bij de blauwe kleur. De dop is vrij lang en heeft een glanzende gouden kleur. Ik ben zelf niet zo fan van glanzend goud. Dit ziet er altijd heel goedkoop uit, maar dat is het lakje natuurlijk ook en het is beter dan zilver. Het kwastje is vrij simpel en ik zie ook geen uitstekende haartjes. Niet verkeerd! Ik ben eerlijk gezegd wel fan van brede kwastjes, maar dit is per persoon verschillend. 

En waar ik al bang voor was gebeurde. De substantie van de nagellak is heel waterig en hierdoor brengt het ook niet fijn aan. Het loopt heel snel af naar de nagelriemen. Met één laagje dekt hij nog helemaal niet goed. Op naar het tweede laagje.


Met twee laagjes dekt hij al beter, maar nog steeds niet helemaal optimaal. Je kunt nog steeds mijn nagels erdoorheen zien. 


Na drie laagjes dekt hij eindelijk, maar je ziet nog steeds wel stukjes van mijn nagels er doorheen. Na drie laagjes ben ik maar gestopt met lakken, want anders zouden er veel te veel laagjes zijn. De kleur is wel heel mooi, maar de dekking is echt niet goed. Het had zo'n mooi lakje kunnen zijn!


Over de droogtijd ben ik ook niet echt te spreken. Na drie laagjes droogt een nagellak sowieso wat minder snel, maar deze lak heeft wel heel lang nodig om te drogen en daar heb ik het geduld niet voor. Er kwamen allemaal deukjes in en toen heb ik hem er maar af gehaald. Over de houdbaarheid kan ik dus ook niet veel vertellen. Het is niet anders. Ik hoop dat de andere nagellakjes van Fogan wél goed zijn.
Deze nagellak van Fogan Cosmetics is voor maar €0,99 te koop bij TopOfTheShelf. Voor de prijs is het niet zo erg dat hij niet heel goed dekt, want €0,99 is natuurlijk heel goedkoop.
Ben je van plan iets te bestellen in de webshop? Gebruik dan deze kortingscode voor een korting van €2,50 op het totaalbedrag: piinkdiscount (bij een minimale bestelwaarde van €12,50)

Wat vinden jullie van dit lakje? 

6 opmerkingen: