maandag 7 april 2014

De Curly Girl Methode Update 1


Een paar dagen geleden konden jullie lezen wat de curly girl methode, oftwel conditioner only wassen, inhoud. Ik schreef daarin ook dat ik een aantal keer een update zou plaatsen met hoe het mij bevalt en allemaal van dat soort dingen. Vergelijk het een beetje met een review, maar dan net wat anders. Ik heb mijn haren op het moment dat ik dit schrijf twee keer gewassen volgens deze methode en ik kan alvast verklappen dat ik wel al een beetje verschil zie. Ook lees ik veel op internet dat je de eerste paar weken sneller vet haar zou krijgen omdat je het niet wast met sulfaten, maar hier heb ik geen last van. Dat kan ook komen doordat ik altijd maar één keer per week mijn haar waste.
Benieuwd hoe het mij bevalt? Lees dan snel verder!

Eerste keer wassen
Bij het voor het eerst wassen viel het mij meteen op dat je wel echt de tijd moet nemen om je haar te wassen. Meestal doe je natuurlijk een beetje shampoo in je haar en dit masseer je in en dan haal je het er weer uit. Met deze methode moet je echt heel je hoofdhuid goed in masseren met conditioner, want anders kun je plekjes vergeten. Ook moet je echt véél conditioner gebruiken. Het ligt er natuurlijk aan hoe veel haar je hebt, maar toch moet je veel gebruiken. Daarom is het ook handig om niet meteen een peper dure conditioner aan te schaffen, want ik denk dat na een aantal (4 à 5) wasbeurten de fles alweer op is. Ook moet je veel gel gebruiken. Zeker wel een paar flinke klodders. Toen mijn haar was opgedroogd zag het er wel heel erg pluizig uit, maar dat kan ook komen doordat ik te weinig gel heb gebruikt. Of de gel is gewoon niet sterk genoeg, want het lijkt net alsof er helemaal geen gel in zit?! Toch was ik wel blij met het resultaat, want mijn haren voelden veel minder stug en droog aan. Ook zijn mijn krullen gelijkmatiger verdeeld. Ik denk dat mijn haar gewoon tijd nodig heeft om te wennen! Hier een foto nadat de gel was opgedroogd:


Tweede keer wassen
De tweede keer wassen heb ik 's avonds gedaan. Ik was mijn haar altijd één keer per week en meestal op zaterdag ochtend, maar omdat ik die ochtend moest werken kon ik mijn haar niet 's ochtends wassen. Je hebt namelijk best lang de tijd nodig om je haren te wassen met deze methode en het drogen van de gel gaat nou ook niet bepaald snel. Dan maar in de avond! Na de tweede keer wassen heb ik meer gel in gedaan dan bij de eerste keer. Ik merkte dat dit toch beter was. Ik vind het wel erg moeilijk om de gel goed te verdelen, ook al is mijn haar nat. Achter op mijn hoofd lijkt het namelijk alsof er geen gel zit en hierdoor is mijn haar wat pluizig. Beter verdelen dus! Van onderen en aan de zijkanten zien mijn krullen er helemaal niet pluizig uit. Ik vind wel dat mijn haar minder pluizig is dan de eerste keer. Ik heb de eerste foto 's avonds gemaakt en daardoor is hij een beetje mislukt (slecht licht..), maar ik wilde het toch laten zien. De tweede foto is de ochtend erna.


Ik merk sowieso wel verschil, maar nog niet zo heel veel. Dit heeft waarschijnlijk gewoon tijd nodig (ik blijf dit maar zeggen, haha). Je haar is natuurlijk gewend aan sulfaten. Over ongeveer een week zal ik weer een update plaatsen van de derde en vierde keer wassen.

Wat vinden jullie van het resultaat tot nu toe? 


6 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit! Zelf heb ik echt enorm lastig haar, heel dik en droog. Dus ik denk dat ik het gewoon houd bij shampoo en conditioner. Wel een leuk experimentje! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey! Deze methode is juist geschikt voor mensen met krullen. Ik heb zelf ook enorm droog en pluizig haar, maar door deze methode ziet het er juist veel mooier uit! Ik zou het proberen :D

   Verwijderen
 2. Ik zie echt verschil! Ik ben benieuwd hoe het er een week later uitziet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien moet je de gel onderste boven in je haar verdelen ofzo? weet niet of je dit al deed haha.
  ik gooi altijd mn haren voorover en scrunch dan de gel in mn haar en dan verdeeld het zich wel goed :) maar ligt ook wel aan je haartype denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey! Ja, ik gooi mijn haren al naar voren! Ik heb een nieuwe update geplaatst en nu weet ik het beter te verdelen :).

   Verwijderen