woensdag 16 april 2014

5 Beauty Hacks ♡


Omdat jullie het vorige artikel over de beauty hacks erg leuk vonden vond ik het wel leuk om er nog eentje te schrijven! Beauty hacks zijn eigenlijk gewoon kleine mini DIY´s die alles wat makkelijker maken. Sommige hacks zijn om dingen makkelijker te maken, om minder lang met iets bezig te zijn of geld besparend. Het zijn dus eigenlijk een soort trucjes die heel makkelijk te doen zijn met dingen die je gewoon thuis hebt liggen. In het vorige artikel konden jullie zien hoe mascara makkelijk kunt aanbrengen, waves in je haar maakt, een base coat maakt, je lipstick langer laat zitten, een winged eyeliner maakt, 3D lippen maakt en gel eyeliner kunt maken. Vandaag heb ik vijf andere beauty hacks die ook erg handig zijn! 
Benieuwd naar de hacks? Lees dan snel verder!

DIY Lipstain
We kennen allemaal de lipstains wel. Zelf heb ik ze nog niet, want ik heb het idee dat een lipstain al snel je lippen heel droog maakt en als er iets is waar ik mezelf heel erg aan kan ergeren dan zijn het wel droge lippen.. Misschien moet ik het toch maar eens proberen! Deze diy geeft weer hoe je heel makkelijk een eigen lipstain kunt maken. Je hebt alleen olijfolie, frambozen, bramen en granaatappel zaden nodig. Eerst doe je de bramen en frambozen in een klein bakje en dit prak je even. Daarna doe je het sap van de granaatappel zaadjes bij het mengsel. Daarna doe je wat olijfolie bij het mengsel en dit roer je goed door. Dan giet je het sap van het mengsel in een klein bakje. Voilà, je lipstain is klaar! 

'

DIY Droogshampoo
Veel vrouwen zweren bij droogshampoo. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd en ik denk ook niet dat ik het snel zal proberen. De reden is dat ik vrijwel geen vet haar heb, maar wel heel droog haar (echt verschrikkelijk). Naar mijn weten zijn droogshampoos best aan de prijzige kant, dus een goedkoper alternatief is altijd handig. Voor het maken van je eigen droogshampoo het je 6 tot 10 druppels olie, lavendel of citroen (niet noodzakelijk), 2 eetlepels maizena en 2 eetlepels arrowroot poeder (pijlwortel poeder). Doe deze ingrediënten bij elkaar en meng het goed door. Doe dit in een zoutvaatje en het is klaar voor gebruik!


Concealer aanbrengen
Ik heb meestal best veel moeite met het aanbrengen van concealer. Het is heel vaak zo dat het in de lijntjes gaat zitten of dat het niet mooi overloopt. Veel mensen brengen concealer gewoon aan met stippen, maar dit is juist niet goed. Je kunt het beste concealer in lijnen onder je oog aanbrengen (zie foto). Dit blend veel makkelijker en het ziet er natuurlijker uit. 


Nagellak remover potje 
We hebben allemaal wel eens last van nagellak verwijderen. Ik vind het altijd verschrikkelijk om te doen, want het stinkt en meestal zitten je hele handen onder de nagellak en remover. Ook gaat nagellak er vaak slecht af, vooral glitter nagellak. Er zijn al een hele boel nagellak remover potjes op de markt die een soort spons bevatten zodat de nagellak er heel makkelijk af gaat. Natuurlijk kun je dit ook zelf maken! Het enige wat je nodig hebt is een potje, sponzen, nagellak remover en een schaar. Knip de sponzen in wat kleinere stukjes zodat het beter in het potje past. Zorg ervoor dat in het midden een kleine opening zit waar je de nagel in kunt doen. Doe als laatste de nagellak remover in het potje en dan ben je klaar!


Glow in the dark top coat
Essence heeft een glow in the dark nagellak in het assortiment zitten en andere merken waarschijnlijk ook wel, maar ik weet alleen dat essence het heeft. Je kunt uiteraard ook je eigen glow in the dark nagellak maken. Heel makkelijk zelfs! Je kent vast wel die stokjes die in het donker licht gaven? Juist ja, die gaan we voor deze diy gebruiken. Je hebt een gewone top coat nodig en een glow in the dark stokje. Buig het stokje totdat het kraakt en knip aan de bovenkant een klein stukje van het stokje af. Wees wel heel voorzichtig, want je wilt niet dat je hele interieur straks licht geeft... Doe de vloeistof nu voorzichtig in de top coat en schut de top coat goed. Nu heb je een glow in the dark top coat :). 


Zo zie je maar dat je heel veel beautyproducten gewoon zelf kunt maken. Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk! De glow in the dark top coat ga ik misschien ook een keer maken, want ik bedoel: glow in the dark is gewoon super leuk :). 

Wat vinden jullie van deze beauty hacks? 

4 opmerkingen:

  1. Ik wil niet veel zeggen, maar die stickjes waarmee je de glow-in-the-dark-nagels mee kunt maken zijn super giftig! Nou is een beetje risico met een DIY natuurlijk geen probleem, maar ik zou het er wel even bij vermelden.
    En dat stukje van die concealer wist ik ook niet! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sommige kende ik al, die glow in the dark is wel heel erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen