maandag 10 februari 2014

Recept: Valentijns Chocolaatjes ♡


14 februari is het weer Valentijnsdag! Ik wilde graag iets leuks bedenken om te maken voor Valentijnsdag en wat past er nou beter bij deze dag dan chocolade?! Daarom laat ik vandaag zien hoe je deze super schattige Valentijns chocolaatjes kunt maken. Je kunt ze bijvoorbeeld geven aan iemand, maar ze zelf opeten is ook helemaal niet erg. Je houd van chocola, of niet! Ze zijn heel makkelijk om te maken, maar je hebt wel een aantal dingen nodig die je wellicht niet in huis hebt. Op dit soort momenten is de Action je beste vriend! Wanneer eigenlijk ook niet? Deze chocolaatjes zijn niet heel hard, maar juist een beetje zacht. 
Benieuwd hoe ik deze chocolaatjes heb gemaakt? Kijk dan snel verder!

Wat heb je nodig? 
* Chocolade vormpjes/mallen 
* Chocolade (puur, melk of wit, alles is mogelijk!) 
* Hartjes/roze decoratie strooisels 

Ik heb voor dit recept 200 gram melk chocolade gebruikt en 100 gram witte chocolade. Hoe meer chocola je hebt, hoe meer chocolaatjes je kunt maken!


Hoe maak je het? 
1. Zet een pannetje met water op een laag vuurtje. Zet hierop een kom (of een ander pannetje), maar let er wel op dat de kom het water niet raakt! Hierin doe je eerst 100 gram chocolade.


2. Terwijl de chocolade aan het smelten is kunnen we de vormpjes gaan vullen met strooisels. Blijf wel af en toe even roeren in de chocolade! Ik heb steeds een paar hartjes in de vormpjes gedaan en daarna wat spikkels eroverheen gestrooid. Het is handig als je eerst de strooisels in je hand doet en dan pas verdeeld over de vormpjes. 


3. Als de 100 gram chocolade gesmolten is, kun je de rest van de melk chocolade toevoegen. Doe dit steeds in beetjes, want anders smelt het minder snel. Je kunt nu ook het vuurtje uitzetten. Roer ook af en toe even door de chocolade met een pannenlikker of iets dergelijks. 


4. Als alle chocolade goed is gesmolten en er geen klontjes meer inzitten kun je dit over de vormpjes gieten. Het maakt niet uit als er ook chocolade naast komt, want dit kun je met een pannenlikker of spatel wegvegen. (vinden jullie mijn roze pannenlikker niet super gaaf? Hij komt van de Action!)


5. Zet de vormpjes in de koelkast en laat ze hier een uurtje in staan. Als de chocolaatjes zijn gestold kun je ze uitdrukken. Dit gaat heel makkelijk, door de flexibelheid van de vormpjes. Nu zijn je Valentijns chocolaatjes klaar! 


Variatie: je kunt de witte chocolade ook een (roze) kleurtje geven met voedingskleurstof. Dat ziet er ook leuk uit! Let er dan wel op dat je niet teveel kleurstof toevoegt.

Wat vinden jullie van deze schattige chocolaatjes? 

11 opmerkingen:

 1. Oh dit ziet er heel erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah wat cute! Ik heb die vormpjes en die strooisels heb ik ook, misschien ga ik dit wel maken voor vriendlief :) lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er makkelijk én lekker uit! Dat ik hier niet eerder aan heb gedacht, haha :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dat ziet er lekker uit en ook niet moeilijk om te maken super !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die zien er super lekker uit! Heel leuk voor Valentijn. x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat schattig! Ze zien er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er super lekker uit!!! Ga ik ook maken als ik deze week ergens tijd heb! Maar dan gebruik ik denk ik gewoon een ijsblokjesmal met hartjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er lekker uit, gelukkig wordt het ieder jaar weer valentijndag...hihi :) :)

  BeantwoordenVerwijderen