dinsdag 18 februari 2014

Photoshop Before and After


Een tijdje geleden schreef ik ook een artikel over Photoshop, maar dan een artikel met bloopers die gemaakt werden! Ik merkte dat veel van jullie dit soort artikels erg leuk vinden om te lezen, dus leek het mij leuk om een aantal foto's te laten zien die bewerkt zijn met Photoshop, de foto ervoor en erna. Zo zie je maar hoe 'nep' alles soms kan zijn. Je kunt er vanuit gaan dat alle modellenfoto's en foto's in magazines zijn gefotoshopt. De modellen worden dan bijvoorbeeld veel slanker gemaakt en de kleuren worden net iets helderder en frisser. Ook kunnen ze met Photoshop je huid egaler maken, en ga zo nog maar even door! Eigenlijk kun je gewoon alles met Photoshop. Bij deze foto van Coca Cola hebben ze een filter gebruikt waardoor het een beetje een oude foto lijkt. Ik vind het erg leuk gedaan! Ook is de man die het rokje omhoog gooit weggehaald. 
Benieuwd naar de foto's? Kijk dan snel verder!

Bij deze foto is de huid van Angelina Jolie egaler gemaakt en de wenkbrauwen zijn net iets strakker gemaakt. Ook haar ogen zijn wat donkerder.


Deze foto van Emma Watson vind ik eigenlijk heel erg mooi. Met Photoshop hebben ze de foto wat lichter gemaakt en bloemetjes op de achtergrond gezet. Ik vind het wel leuk gedaan!


Tja, dit soort foto's zijn er ook! Dit model is eigenlijk (heel) dik en je ziet allemaal vetrollen. Ze hebben haar veel dunner gemaakt en de vetrollen weggehaald. Ik vind het toch knap hoe ze het doen!


Ook bij Madonna is er Photoshop gebruikt. Haar huid hebben ze jonger gemaakt en de kleuren zijn minder grauw. Haar ogen zijn ook iets blauwer gemaakt.


Bij deze vrouw (ik weet niet wie het is) is er best veel veranderd. Haar huid is egaler, de tanden zijn witter en recht, de wenkbrauwen zijn strakker, de neus is dunner en haar ogen zijn feller. Eigenlijk is alles anders!


Ook bij Beyoncé wordt er Photoshop gebruikt. Hier zie je goed dat de kleuren mooier en iets donkerder zijn gemaakt. Ik vind het wel een mooie foto van Beyoncé!


Kristen Stewart kijkt hier best wel creepy, vind je niet? Hier is de mond dicht gemaakt en haar wallen zijn minder zichtbaar.


Bij Kate Winslet is de foto lichter gemaakt, haar ogen zijn blauwer en haar lippen roze. Zoals eigenlijk bij alle foto's vind ik de 'na' foto mooier.


Aan de ene kant vind ik Photoshop een heel mooi programma. Je kunt er foto's heel mooi meemaken en er een echt kunstwerk van maken. Ik vind het wel jammer dat mensen er soms misbruik van maken. De echte foto's worden veel mooier gemaakt waardoor het eigenlijk een hele andere foto wordt. In tijdschriften zie je altijd super mooie modellen, maar zo zien ze er normaal nooit uit. Zo krijg je een heel verkeerd beeld van iemand. Niemand is perfect!

Wat vinden jullie deze fotobewerkingen? 

11 opmerkingen:

 1. Photoshop geeft echt veel verschil, daarom denken heel veel dat echt alle celebrities ook zo knap zijn nou sommige echt niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha leuk artikel! ook die van make-up bloopers enzo vind ik erg leuk!!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! Ik snap niet dat de fotografen het niet zien als er bijvoorbeeld een arm is weg gephotoshopt. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat photoshop niet per se heel veel mooier is, hoewel het vaak wel net wat mooier is doordat foutjes worden weggepoetst. Bij de foto van Beyonce vind ik de voor-foto eigenlijk mooier omdat de na-foto wat nep overkomt op mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikel ! Bij Madonna is het best wel te zien dat er photoshop is gebruikt, ik bedoel maar. Een 50 jarige vrouw kan er gewoon niet meer zo uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gelukkig weet iedereen nu wel dat het allemaal photoshop is en hebben we ook foto's gezien hoe de celebs eruit zien zonder photoshop.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sommige zien er ook uit als poppen. Dat is erg jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk en origineel artikel!

  xxx xeriicaax.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Photoshop kan zoveel verschil maken in een foto! Maar ik vind dat sommige bewerkingen veel te ver gaan en dat je mensen totaal niet meer herkent.

  BeantwoordenVerwijderen