maandag 3 februari 2014

10 Fashion trends uit de jaren 90!


Ik vind het altijd zo leuk om oude trends terug te kijken (waar ik zelf ook aan heb meegedaan). Bij sommigen heb ik echt zo iets van: iewh, hoe heeft dat ooit een trend kunnen zijn?! Zelf ben ik in 1998 geboren. Je zult denken dat ik dan niet veel heb meegekregen van de fashion trends uit de jaren 90', maar die trends gingen nog wel een paar jaar door. Vandaag ga ik jullie de 10 bekendste fashion trends laten zien uit de jaren 90! Wellicht herken je er een paar en heb je er misschien zelf aan meegedaan! Het is altijd leuk om dit soort dingen te zien, vind ik.
Benieuwd naar meer? Lees dan snel verder!

Scrunchies
De trend van de scrunchies is weer terug van weggeweest! Het zijn haar elastiekjes met een stukje stof eromheen. Vroeger heb ik er ook een paar gehad! Ik vind ze leuk voor kinderen, maar als je wat ouder bent zou ik ze niet meer zo snel dragen.


Windjacks met wilde patronen
Wat vind ik dit een verschrikkelijk trend, sorry! Altijd als ik foto's bekijk van vroeger zie ik mensen met véél te grote windjacks lopen. Het windjack op de foto is op zich nog wel leuk, maar vroeger droegen ze vaak windjacks in lelijk rode, gele en blauwe kleuren.. iewh!


Slap bracelets
Herken je deze armbandjes nog? het zijn langwerpige armbanden die je om je polsen moet slaan zodat ze buigen. Ik vond ze vroeger altijd geweldig en ik kon de hele dag door met die dingen op mijn polsen slaan (het deed wel een beetje pijn!).Slippers met enorm platform
Deze trend vond ik zo leuk! Slippers met een heel hoog platform. Ik weet nog wel dat ik toen ik klein was ook van die slippers wilde, maar het mocht nooit van mijn moeder.


Heel veel vlechtjes of knotjes
Ja, aan deze trend heb ik ook meegedaan.... Mijn moeder maakte soms hele kleine vlechtjes in mijn haar en dat vond ik altijd heel mooi. Het leukste was dat ik ze de dag daarna eruit haalde en met een afrokapsel over straat liep! Ik heb ook meegedaan aan de trend van de knotjes, maar dan droeg ik er meestal maar twee.


Tattoo-ketting
Ik heb zelf nooit zo'n ketting gehad, maar ik vond het wel heel stoer. Je zag er altijd heel veel mensen mee lopen. Ik weet eigenlijk niet waarom ik er zelf geen een had. Ik hou er nooit van als er iets mijn nek zit en ik denk dat daarom geen tattoo-kettingen droeg.


Bloemetjesketting en armband van kleine kraaltjes
Ik weet nog wel dat ik van mijn oma een paar armbandjes kreeg van hele kleine kraaltjes (met bloemetjes print). Ik was er helemaal verliefd op en ik vond ze echt super mooi! Ik had er alleen geen ketting van, volgens mij. Op deze foto zie je eigenlijk heel veel trends uit de jaren 90: veel knotjes, vlinderclipjes (ik heb ze nog steeds!), tattoo-ketting en de bloemetjes ketting.


Heupketting
Dit vind ik echt één van de leukste trends: de heupketting! Ik heb er zelf ook eentje gehad en ik droeg hem bijna elke dag. Van mij mag deze trend wel terugkomen, want het maakt je outfit net wat leuker en stoerder :).


Moodring
Wie kent hem niet: de moodring! Het is een ring die kleurt naar je stemming. Het slaat natuurlijk nergens op, want hij verkleurt gewoon als het warmer of kouder wordt. Je kreeg er ook altijd een kleurenkaart bij waarop stond wat je humeur was bij welke kleur. Ik dacht vroeger echt dat het waar was, haha!


Gympen met lichtjes en wieltjes 
Dit is echt iets wat ik mij nog zo goed kan herinneren. Vroeger liep iedereen altijd met sneakers die licht gaven en sommige schoenen hadden ook nog wieltjes.... Het zag er niet uit, maar je was wel heel cool als je van die schoenen had! Ik had prinsessenschoenen met lichtjes, maar wel zonder wieltjes.


Ik heb best met veel trends meegedaan als ik het zo bekijk! Er zijn natuurlijk nog veel meer trends geweest in de jaren negentig, maar dit waren denk ik wel de meest bekenden.

Wat vinden jullie van deze trends? 


11 opmerkingen:

 1. haha leuk! ik had ookaltijd zon heupketting en ook zon tattoo ketting :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke post! Die tattooketting en -armbanden heb ik ook nog veel gedragen haha. X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kleine vlechtjes, heupketting en de moodring heb ik ook veel gedragen!! Leuk artikel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke post! Ik heb zelf ook best aan een hoop van deze 'trends' meegedaan, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha wat grappig! Die moodring heb ik ook gehad maar hooguit 1x gebruikt en erna de rommelbak in. Die slippers met hoge zool vind ik persoonlijk niet mooi maar je ziet aziaten er wel heel vaak mee lopen (vooral de toeristische aziaten) of in Amerika heb ik ze ook vaak gezien onlangs.
  Die lelijke tattoo-armbanden en ketting heb ik jammergenoeg ook veel gedragen. De rest heb ik gelukkig niet gehad of meegedaan alhoewel ik ooit 1x m'n haar volledig in vlechtjes deed

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik zie aziaten op vakantie ook altijd met hoge slippers lopen, haha!

   Verwijderen
 6. Leuk artikel zeg!
  Sommige dingen herken ik echt van mijn jeugd ;p

  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die trainingsjacks <3 Ik heb zelf nog een boel van dat soort jacks van mijn gabberperiode.

  BeantwoordenVerwijderen