vrijdag 24 januari 2014

Nail art: Purple Paint ♡


Ik vind het altijd leuk om te experimenteren met nagellak. Zo kwam ik uit op deze paarse nail art, gemaakt met een waaier kwast! Een tijdje terug plaatste ik ook een paarse nail art, waarin ik vertelde dat ik eigenlijk heel weinig mijn nagels paars lak. Daar is verandering in gekomen, want vandaag laat ik weer een paarse nail art zien. Ik ben weer helemaal into paars! Eigenlijk is het ook best een mooie kleur! De nail art lijkt een beetje op een dip-dye/ombre effect, maar dat is het niet. Waar ik het ook een beetje op vind lijken is verf, met verschillende tinten paars. Deze nail art is helemaal niet moeilijk om te maken als je de tools in huis hebt. 
Benieuwd hoe ik dit heb gemaakt? Lees dan snel verder!


Wat heb je nodig?* Base coat
* Paarse lak
* Witte lak
* Roze lak
* Lichtpaarse lak
* Top coat
* Waaier kwast 


Hoe maak je het? 

1. Breng als eerste een base coat aan. Lak je nagels daarna met een paarse kleur. Ik heb twee laagjes gedaan, want deze nagellak is vrij waterig. 


2. Daarna pak je de waaier kwast erbij. Doe een paar druppels witte nagellak op aluminiumfolie en dep de punten van je waaier kwast er in. Daarna begin je met strepen trekken op je nagel. Je kunt dat het beste doen door te beginnen bij de nagelriemen (aan de zijkant) en de kwast door te trekken naar het midden. Doe dit aan beide kanten.


3.. Doe nu een beetje roze nagellak op de aluminiumfolie en dep de punten van je kwast hier in. Maak daarna weer streepjes op de manier bij stap 2.


4. Doe wat lichtpaarse nagellak op de aluminiumfolie en dep de puntjes van je kwast weer hierin. Maak daarna weer streepjes op je nagel.


4. Ik heb ook nog wat paarse streepjes gemaakt op mijn nagels (met de paarse lak die ik als ondergrond gebruikte). Als laatste breng je een top coat aan en haal je met een wattenstaafje en wat nagellak remover de nagellak op je huid weg.


Ik heb mijn waaier kwast een paar jaar geleden gekocht op ebay, maar ik weet niet meer bij welke verkoper dat was. In het Engels heet het een fan brush en waarschijnlijk kun je er wel een paar vinden als je dat als zoekterm gebruikt.

Wat vinden jullie van de nail art? 

13 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk gedaan, mooie nailart en handige uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg leuk gedaan!! Volgens mij heeft essence ook een waaier kast in het assortiment. Maar dat weet ik niet zeker

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi geworden! Handig ook met de foto's stap voor stap.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk gedaan en nog eens origineel ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk gedaan! In de hobby winkel of hobbyafdeling van een warenhuis, zelfs bij de Action, verkopen ze ook waaierkwasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk gedaan! En wat een fijne uitleg geef je ook! Ik ga je volgen op Bloglovin' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er mooi uit! Ik ben ook niet zo voor paarse nagellak (:

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige nail art. Heb je echt leuk gedaan.
  Je hebt trouwens een hele leuke blog, ik volg je nu via bloglovin:)
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk gedaan! Mooie kleuren ook gebruikt :)

  BeantwoordenVerwijderen