maandag 25 november 2013

PiinkKeukenPrincess, Fudgy Brownies


Als er iets is waar je mij voor wakker mag maken, zijn het wel brownies! Echt, brownies zijn gewoon zo ontzettend lekker! Eigenlijk is alles met chocola gewoon lekker... Toch zijn brownies mijn favoriete 'gebakjes'. Chocolade cake vind ik ook lekker, maar in brownies proef je veel meer de chocolade smaak. Vroeger maakte ik altijd brownies uit het pak van Dr. Oetker, maar zelf brownies maken is veel en veel leuker (en lekkerder!). Vandaag ga ik jullie mijn recept delen voor fudgy brownies. Dit zijn de echte originele brownies die een krokant laagje hebben en waarvan de binnenkant nog een beetje klef is. Yum!
Benieuwd naar mijn recept? Kijk dan snel verder!

Wat heb je nodig?
* 125 gram boter
* 175 gram pure chocolade
* 25 gram melkchocolade
* 220 gram suiker
* 1 zakje vanille suiker
* snufje zout
* 2 eieren
* 125 gram bloem
Je kunt als je wilt ook nog vanille aroma gebruiken.


Hoe maak je het?
1. Eerst laat je de boter smelten in een pannetje. Daarna doe je de stukjes chocolade bij de gesmolten boter zodat de chocolade ook smelt. Roer dit goed door.


2. Laat het chocolade mengsel afkoelen en verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden. In   een ingevette bak van ongeveer 23 bij 23 cm leg je bakpapier (mijn bak is niet 23 bij 23 cm, maar heeft wel ongeveer dezelfde oppervlakte). Zo kun je de brownie er gemakkelijk uithalen, want zonder bakpapier gaat hij er heel moeilijk uit.


3. Als het is afgekoeld doe je de suiker, vanille suiker, zout en eieren bij het mengsel (je kunt ook nog een klein beetje vanille aroma toevoegen, maar dit hoeft niet). Roer ook dit goed door.


4. Als laatste doe je de bloem bij het mengsel en roer je dit goed door (het is best zwaar, haha).


5. Doe het chocolade mengsel in de bak met bakpapier en verdeel het gelijkmatig. De brownie gaat in de over voor ongeveer 30 minuten. Het is wel handig om af en toe te kijken hoe snel het gaat, want je wilt geen zwarte brownie ;).


6. Enjoy your brownie!


Het is zo makkelijk om te maken en je hebt ook helemaal niet veel ingredi├źnten nodig. Ik kan je aanraden om deze ook eens te maken!

Vinden jullie brownies ook zo lekker?

6 opmerkingen: