dinsdag 23 juli 2013

PiinkKeukenPrincess, Tortilla met gesmolten kaas


Na een lange tijd heb ik eindelijk weer eens een receptje voor jullie! Ik ben gek op koken bakken. Vooral op simpele recepten. Deze keer ga ik jullie uitleggen hoe je tortilla's met gesmolten kaas kunt maken! Echt waar, dit is zo ontzettend lekker! Mmm, echt heerlijk gewoon! Het is super makkelijk om te maken en het is in no-time klaar. Je hebt ook maar heel weinig ingrediënten nodig. Een heel handig en lekker recept voor als trek hebt in iets lekkers of als er visite komt.
Benieuwd naar dit heerlijke recept? 

Wat heb je nodig?
* Olijfolie
* Tortilla's (een even aantal)
* Kaas


Hoe maak je het?

1. Maak een theedoek een beetje vochtig en leg de tortilla's hierin zodat ze zacht en soepel worden. Voor één tortilla met gesmolten kaas heb je twee tortilla's nodig. Doe de theedoek met de tortilla's in de magnetron voor ongeveer 20 seconden op 600 watt.


2. Haal de theedoek met tortilla's uit de magnetron en bedek een tortilla met plakjes kaas. Ik raad je aan om niet 2 lagen kaas te doen, want dan kan het niet goed smelten. Leg daarna een andere tortilla op de tortilla met kaas.


3. Doe een heel klein beetje olijfolie in de pan en verhit deze. Verdeel de olie dan over de gehele pan.


4. Leg de tortilla's met kaas in de pan voor ongeveer 2 minuten.


5. Na die 2 minuten draai je hem om. Nu laat je hem weer ongeveer 2 minuten in de pan zitten. Ik vind het altijd lekker als ze wat zachter zijn, maar als je ze knapperig wilt moet je ze langer in de pan laten.


6. En klaar is je tortilla met gesmolten kaas, eet smakelijk!


Je kunt ook eindeloos dingen toevoegen aan dit recept, bijvoorbeeld: kip, tomaat, ham etc. Lekker toch?

Wat vinden jullie van dit recept en gaan jullie het ook proberen? Laat het me weten!4 opmerkingen:

  1. Waarom doe je hem eerst in de magnetron... Ik maak dit ook weleens en doe ze gelijk gewoon in de pan niks mis mee hoor.
    En dit is erg lekker ja.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het doet me denken aan quesedillas, heel lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen