Wat heb je nodig?
* 250 gram zelfrijzend bakmeel
* 100 gram boter
* 125 gram donkere basterd suiker
* 2 eetlepels speculaas kruiden
* 3 eetlepels melk
Voor de boter gebruik ik Bertolli 'speciaal voor de zoete keuken'. Deze is ideaal voor bakken.
Hoe maak je het?
1. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden boven een grote kom. Meng daarna de speculaaskruiden door het bakmeel.
2. Maak een kommetje in de bloem en speculaaskruiden. Doe hierin de donkere basterdsuiker, de boter (ik heb de boter even in stukjes gesneden zodat het wat makkelijker te kneden is) en de melk.
3. Verkruimel de bloem, suiker, boter en melk eerst voordat je er een bal van gaat maken. Als alle ingrediënten goed gekneden zijn kun je er een grote bal van gaan kneden.Van de deegbal ga je nu kleine balletjes maken. Ze mogen echt niet groot zijn, want dan worden ze nog groter in de oven (door het zelfrijzend bakmeel) en dat wil je niet hebben. Je hoeft ook nog geen kruidnoten vorm te maken, want in de oven krijgen ze vanzelf zo een vorm :).
4. Leg op een bakplaat wat bakpapier. Tip: maak eerst een bolletje van het bakpapier en vouw het daarna uit. Zo blijft het gewoon liggen en verschuift het niet. Bak de kruidnootjes in een voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.
5. Als de kruidnoten gaar zijn kun je ze uit de oven halen. Eet smakelijk!
De kruidnoten zijn echt heerlijk! Ze smaken echt naar vers gebakken kruidnoten van de bakker en ze zien er ook erg mooi uit. Je kunt de kruidnoten ook in chocolade dopen zodat je chocolade kruidnoten krijgt. Dat is zo lekker!
Wat vinden jullie van dit recept?
ik wist niet dat het zo makkelijk was, dit wil ik wel proberen!
BeantwoordenVerwijderenYummy dat ziet er lekker uit
BeantwoordenVerwijderen