woensdag 12 november 2014

Nail art: Tartan


Tartan is helemaal hip! Ik vind het een hele leuk trend en ik ga er denk ik ook een sjaal van kopen. Ik wist weer eens niet wat voor nail art ik moest maken, maar toen ik een artikel aan het typen was over de tartan trend kreeg ik ineens een idee voor een nail art en je raadt het natuurlijk nooit (ahum): tartan nails! Ik vind het best een leuke nail art geworden. Hij is niet perfect, maar dat hoeft ook niet. Het is niet heel makkelijk om te maken, want je krijgt al snel rare en scheve streepjes. Voor deze nail art is een vaste hand dus wel handig. 
Benieuwd hoe ik dit maak? Kijk dan snel verder!

Wat heb je nodig? 
* Base coat
* Donkerrode lak
* Blauwe lak
* Witte striper
* Zwarte striper
* Top coat
* Dun kwastje

Hoe maak je het? 
1. Breng eerst een base coat aan en lak je nagels daarna met de rode lak. Als de lak goed droog is ga je aan de zijkant van je nagels een blauwe streep zetten. De streep moet niet heel dun zijn, maar ook niet dik. 


2. Met de blauwe lak zet je nu een weer een streep loodrecht op de blauwe steep die je al hebt gemaakt. De streep moet ongeveer dezelfde dikte hebben, maar hij mag ook dunner zijn. Maak nu in het midden van de blauwe strepen een heel dun, wit streepje. Ik vind het altijd fijn om dit te doen met een dun kwastje, want deze zijn vaak veel dunner dan de stripers!


3. Met de zwarte striper ga je nu op elke nagel een paar zwarte streepjes zetten. Deze streepjes mogen best wat dikker zijn dan de witte streepjes. Per nagel heb ik twee zwarte strepen gezet, maar wel op verschillende plaatsen. Hoe je dit doet moet je helemaal zelf weten!


4. Nu gaan we nog twee dunne, witte streepjes zetten om de nagels een beetje op te vullen. Als laatste lak je je nagels met een top coat zodat hij langer mooi blijft en alles egaal is!


De nail art is niet heel makkelijk om te maken als je een trillende hand hebt, maar anders is het best te doen. Mijn streepjes zijn ook niet helemaal recht! Deze nail art kun je ook met andere kleuren maken, zoals rood met groen. Tartan is vaak rood, maar je hebt ook tartan printjes met andere kleuren.

Wat vinden jullie van de nail art? 

7 opmerkingen: