zaterdag 19 juli 2014

DIY: Kwasten en make-up houder


Laatst kwam er ineens een storm van diy ideeën in mij op. Ik weet niet wat het was, maar ik had ineens heel veel zin om allemaal dingen te gaan maken! Toen ben ik gelijk naar de Action gegaan om wat leuke dingen te kopen voor diy's, want de Action is hier echt de perfecte winkel voor! Vandaag ga ik laten zien hoe je je kwasten en make-up kunt opbergen op een mooie manier. Dus niet ergens in een kast achterin, maar op je kaptafel. Deze diy kennen jullie misschien al, maar als hem nog niet kent is het wel heel leuk om te weten. Voor het maken van deze kwasten en make-up houder heb je eigenlijk maar 2 à 3 dingen nodig. Het ziet er onwijs leuk uit op je kaptafel en het is ook lekker goedkoop. Wat willen we nog meer?!
Benieuwd hoe ik dit heb gemaakt? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig?
* Decoratiestenen (ik heb dit gekocht bij de action en je betaald er €0.79 voor)
* Theelichten (bij de action heb je ze vanaf €0,29)
* Gewone bakjes
* Kwasten en/of make-up

Hoe maak het? 

1. Het decoratiezand dat ik heb gebruikt heeft drie verschillende steentjes: klein, medium en groot. Omdat de stenen op elkaar lagen en de kleinste steentjes bovenop heb ik de steentjes eerst in bakjes gedaan. Zo kun je zelf bepalen welke steentjes je als eerste gebruikt.


2. Ik begon met de medium steentjes. Deze heb ik in het theelichtje gedaan tot ongeveer 1/3. Hierna heb ik de kleinste steentjes gedaan. Hiervan heb ik er meer in gedaan zodat de kwasten goed blijven staan en zo hoeven ze niet in de grote steentjes te staan. Op de kleine steentjes heb ik een paar (ongeveer 5) grote steentjes gelegd. Je kunt natuurlijk ook een andere volgorde aannemen, maar ik vind het niet handig als er heel veel grote stenen aan de bovenkant liggen, want dan kunnen de kwasten er helemaal niet goed in staan.

3. Nu kun je de kwasten of make-up erin zetten. Ik heb één theelicht gebruikt voor kwasten en de andere voor mijn lipsmackers :). Je kunt ook je lipsticks of mascara's erin zetten.


Zoals je ziet is eigenlijk heel makkelijk om te maken, maar je hebt wel een aantal dingen nodig die je misschien niet in huis hebt. Je kunt ook grotere theelichten gebruiken als je dat wilt. Deze heb je ook bij de Action en kosten €0,99.

Wat vinden jullie van de kwasten houder?


8 opmerkingen: