donderdag 26 juni 2014

DIY: WK Crop Top met quote


Jaja, de oranje koorts is bij mij echt toegeslagen! Jullie hebben het vast wel gemerkt, want er zijn inmiddels alweer twee nail arts online gekomen met het wk als thema. Als Nederland speelt probeer ik altijd in het oranje te gaan, maar ik heb helemaal geen oranje shirts. Oranje is gewoon een kleur die je niet zo veel in je kast ziet hangen. Om dan toch een beetje oranje te zijn doe ik een draag ik een oranje lipstick, de vlag op mijn wangen en een eyeliner lijntje met rood, wit en blauw. Toch wilde ik een oranje shirt hebben, maar om dan een duur shirt te kopen die je toch maar een keer aan doet, dat vind ik iets te veel van het goede. Je kunt er ook heel makkelijk eentje zelf maken en je hebt er helemaal niet veel voor nodig en het is ook super easy! Vandaag laat ik zien hoe je van een groot shirt een leuke crop top kunt maken en als extraatje hoe je er een tekst op kunt zetten met dik bleek. 
Benieuwd naar de DIY? Lees dan snel verder! 

Wat heb je nodig? 
* Groot, oranje (heren) shirt
* (Stoffen) schaar
* Wattenstaafjes (of kwastje)
* Dik bleek
* Bakje
* Stuk karton
* Wit potlood of een speciaal krijtje stoffen

Je hoeft niet perse een stoffenschaar te gebruiken, maar het knipt wel vele malen fijner dan een gewone schaar. Ik heb een groot heren shirt gekocht bij de Zeeman (in maat M, want deze was al groot genoeg voor mij) en deze kostte maar €2,99. Je kunt ook een shirt van je vader gebruiken :).


Hoe maak je het? 

1. Leg je shirt netjes neer op een tafel of op de grond (in ieder geval een vlakke ondergrond). Teken hierop de delen die je weg wilt knippen, de mouwen en de kraag. Zorg ervoor dat je niet meteen te grote stukken eraf knipt, want als het later toch niet helemaal goed is, kun je het altijd bijknippen. 


2. Knip de delen weg die je hebt afgetekend met de (stoffen)schaar. Knip de kraag nog niet helemaal weg. Knip daarna nog een stuk van de kraag weg waar het labeltje en het kaartje aanzitten (foto 2).


3. Leg het shirt zo neer dat je het gat waar je hoofd doorheen goed ziet en teken hierop het deel af die nog niet helemaal rond is. Ik kan het niet zo goed uitleggen, maar als je foto 1 ziet begrijp je het wel. Knip het daarna weg zodat je een mooi, rond gat krijgt.


4. Bij mij was het shirt veel te lang en toen heb ik er een stuk afgeknipt aan de onderkant. Je moet het shirt even aantrekken en dan kijken tot waar je hem wilt afknippen. Laat hem wel een beetje lang, want dan kun je hem straks leuk op 'croppen' met een knoop. Als je het shirt wat korter hebt gemaakt maak je aan de rechterkant van het shirt een grote knip (op de naad).


5. Nu kun je er een knoop inleggen! Ik heb een vrij grote knip gemaakt zodat je een goede knoop kunt maken. Ik vind het er ook wel leuker uitzien als het een beetje een grote knoop is, maar dat kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen.


6. Leg je shirt nu goed neer zonder de knoop erin. Leg in het shirt een stuk karton zodat de bleek niet op de achterkant van je shirt kan komen. Met een krijtje of een wit potlood schrijf je de tekst die je op je shirt wilt hebben. Ik heb het woord 'dutch.' gedaan, maar je kunt ook een andere tekst doen of een figuurtje. Doe een klein beetje van de dik bleek in een bakje/kommetje. Druk een wattenstaafje in de bleek en hiermee ga je over de tekst 'tekenen'. Je zult zien dat het snel verbleekt!


7. Nu is je crop top zo goed als klaar! Ik had per ongeluk een streep gemaakt op mijn shirt (boven 'dutch.'), maar op zich zie je het niet zo heel goed. Let dus goed op dat het wattenstaafje niet druppelt. :)


Ik ga dit shirtje aantrekken als Nederland tegen Mexico speelt en als ze winnen ook nog bij de volgende wedstrijden :). Hopelijk winnen ze, want dat zou natuurlijk extra leuk zijn. Je kunt het shirt ook gewoon gebruiken voor Koningsdag!

Wat vinden jullie van de DIY? 


7 opmerkingen: