vrijdag 25 april 2014

Review: Fogan Cosmetics Foundation - #02 Neutral


In het pakketje van TopOfTheShelf zaten een paar leuke producten om te reviewen. Jullie konden al review lezen van de lipgloss, de nagellak, het oogpotlood en de lipstick. Vandaag is het de beurt aan de foundation van Fogan Cosmetics: 02 Neutral. Ik gebruik zelf eigenlijk nooit foundation, alleen als ik een paar onzuiverheden heb of rode plekjes. Ik ben altijd bang dat je een foundation heel erg op je huid ziet 'liggen' en dat ziet er heel lelijk uit. Dan krijg je zo'n plamuurlaag effect. Ik gebruikte altijd een foundation van de Hema en eentje van Essence, maar die zijn nu bijna op dus moet er weer een nieuwe foundation komen. Misschien is deze van Fogan wel heel goed! Aan de prijs zal het in ieder geval niet liggen, want 99 cent is natuurlijk super goedkoop. 
Benieuwd naar deze foundation? Lees dan snel verder! 

De verpakking vind ik heel professioneel ogen. Je zou echt niet zeggen dat deze foundation minder dan een euro kost. Ik hou wel van mat zwarte verpakkingen! De verpakking is ook niet te druk. Het is ook fijn dat je een randje ziet van de kleur van de foundation. Zo kun je al een beetje zien of het jou kleur is. Het formaat is ook precies goed: niet te groot en niet te klein. Hij is ook een beetje plat en zo kun je hem dus makkelijk meenemen in je make-up tasje zonder dat hij veel plaats in neemt.
 

 De achterkant, met ingrediëntenlijst! Ik heb alleen niet zo veel verstand van de ingrediënten. De sticker '02' geeft aan welk nummer het is, maar ik vind zo'n sticker wel onhandig. Het kan er snel afgaan en het staat niet heel netjes, maar dit is dan ook het enige minpuntje van de verpakking.


De substantie van de foundation is ook erg fijn om mee te werken. Het is niet waterig en ook niet te dik. Als je een toefje op je hand doet blijft het staan en gaat het niet inzakken. Precies goed dus! Op de tweede foto heb ik het toefje uitgesmeerd. Zoals je ziet heeft de foundation best een goede dekking!


Het aanbrengen op het gezicht ging ook heel fijn. Je hebt maar een paar toefjes nodig om je gezicht in te smeren. Het is wel zo dat je soms iets meer foundation moet aanbrengen omdat de substantie van de foundation niet super vloeibaar is. Als je het dan niet goed uitsmeert kun je rare vlekken krijgen, maar dit valt reuze mee. De eerste foto is zonder foundation, zoals je ziet heb ik niet veel rare plekjes, maar wel een rood bultje (puistjes uitknijpen moet je vooral niét doen...). Ook lijkt heb op deze foto's net dat ik een blauw oog heb, maar ik heb momenteel allemaal rode, schrale plekjes op mijn oogleden en onder mijn oog. Heel irritant, maar het is gelukkig bijna weg! Op de tweede foto heb ik de foundation heel lichtjes aangebracht, want ik hou niet zo van een dikke foundation laag. Wat een goede dekking zeg! Ik ben verrast. 


Ja, deze foundation ga ik zeker vaker gebruiken! Het smeert fijn uit, geeft een mooie, natuurlijke dekking en hij blijft ook best lang zitten. Bij mij zat het er aan het einde van de dag nog steeds op (zonder primer of poeder), maar je zag wel dat er al wat af was. Ik vind in ieder geval dat hij zijn werk goed doet! Het enige nadeel is dat hij een beetje naar schmink ruikt, maar dit vind ik persoonlijk niet heel storend, want je ruikt het niet op je gezicht. 
Ben je van plan iets te bestellen in de webshop? Gebruik dan deze kortingscode voor een korting van €2,50 op het totaalbedrag: piinkdiscount. (bij een minimale bestelwaarde van €12,50)

Wat vinden jullie van deze foundation? 


8 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit! Zelf ben ik dol op de foundations van Catrice.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zet er voor een euro zeker goed uit. Ik gebruik zelf op het ogenblik de cc cream van essence. Ook lekker betaalbaar en goed! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er super goed uit :) Mooi resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kende het merk nog niet, maar ziet er wel goed uit! Ik ga het ook eens overwegen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. dit is de beste foundation die ik so far heb gehad ! een aanrader ^^

    BeantwoordenVerwijderen