maandag 14 april 2014

De Curly Girl Methode Update 2


Zoals beloofd: update twee van de curly girl methode (conditioner only wassen)! Wil je weten wat de curly girl methode is? Je kunt er hier alles over lezen. Voor het lezen van de eerste update kun je hier klikken. Op het moment van schrijven heb ik mijn haren nu drie keer met deze methode gewassen en morgen ga ik het weer wassen. Ik was mijn haar één keer per week met deze methode, maar dit verschilt per persoon. Als je haar sneller vet wordt kun je het ook twee keer per week wassen, maar mijn haar wordt niet zo snel vet. Tot nu toe ben ik heel erg tevreden over het resultaat, dus ik kan sowieso al zeggen dat dit echt een goede methode is om je haren mee te wassen!
Benieuwd hoe mijn haar er na de derde en vierde keer wassen uitziet? Lees dan snel verder!

Derde keer wassen
Bij de eerste en twee keer wassen merkte ik dat mijn haren na het opdrogen van de gel nog steeds pluizig waren, terwijl ik er toch een paar flinke klodders gel had gebruikt. De voorste haren waren totaal niet pluizig, maar achter op mijn hoofd was het nog een pluizenbol. Ik heb bij de derde keer wassen de gel beter verdeeld door mijn natte haar in een paar stukken te verdelen. Dus eigenlijk pakte ik steeds een pluk en deed daar flink wat gel in, maar ik zorgde er wel voor dat de gel overal zat en niet alleen op de bovenste haren. Het resultaat was veel beter dan bij de eerste en tweede keer wassen! Hier een foto van toen de gel opgedroogd was. De gel heb ik er nog niet uit gescruncht, maar dit hoeft ook niet perse.


Vierde keer wassen
Ik begin het wassen steeds meer onder de knie te krijgen! Ik merk wel dat bij het kammen van mijn haren in de douche (als er zware conditioner in zit), ik veel haaruitval heb. Er komen soms echt hoopjes haar in de kam, ook al is het een grove kam. Het kammen gaat wel heel soepel omdat er conditioner in zit. Op deze foto heb ik mijn haren voor de vierde keer gewassen volgens deze methode. Hier heb ik de gel er al uit gescruncht en daardoor is het ook wat pluiziger dan bij de vorige foto, maar voor mijn doen is dit niet eens zo heel pluizig! De volgende keer ga ik wel proberen de gel er iets minder uit te scrunchen. (Sorry voor de onscherpe foto trouwens).


Over twee weken zullen jullie weer een update verwachten van het wassen na de vijfde en zesde keer. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd hoe mijn haar er dan uit ziet!

Wat vinden jullie van het resultaat tot nu toe? 

2 opmerkingen:

  1. Ik heb ook al willen overschakelen op co-washing, maar ik durf het niet zo goed. Ik heb namelijk gelezen dat je hoofdhuid er gevoeliger van kan worden :(

    ~ Hannelore

    BeantwoordenVerwijderen