vrijdag 28 maart 2014

Stay In Hair Bananenklem van Zenner


Laatst kocht ik een nieuwe haarklem. Ik draag eigenlijk nooit haarklemmen, want vaak zijn ze heel kinderachtig en heel onhandig. Mijn haren draag ik vrijwel altijd in een knot of staart en ik vond dat daar verandering in moest komen. Oké, met deze klem lijkt het ook dat je een staart in hebt, maar het ziet er wel mooier uit. Op internet ging ik kijken naar verschillende haarklemmen en toen kwam ik uit op deze bananenklem van Zenner. Vroeger heb ik ook zo een soort klem gehad met hetzelfde effect, maar die is een keer kapot gegaan of kwijtgeraakt. Die klem bleef ook nooit goed zitten, maar deze bananenklem heeft een soort rubber waardoor hij niet zo snel uit je haar glijd. Handig! 
Benieuwd naar deze bijzondere klem? Lees dan snel verder!

De klem heet 'bananenklem' en dat vind ik eigenlijk best een rare naam. Hij heeft op zich wel een beetje de vorm van een banaan, maar meer ook niet. Aan de andere kant is het wel een naam die makkelijk te onthouden is. Als de klem open is zie je hele kleine rubberen tandjes. Ik weet niet zo goed waar die precies voor dienen, maar hierdoor blijft hij wel beter zitten. Ook zit er aan de binnenkant rubber, maar dit is niet goed te zien op de foto.


Om de klem in te doen maak je hem open door de twee uiteindes uit elkaar te halen. Dan springt de klem vanzelf open. Dan maak je een staart bij jezelf, maar je kunt hem ook gelijk indoen. Als je weinig haar hebt kun je hem makkelijk gewoon gelijk in je haar doen, maar als je net zoals ik vrij veel haar hebt is eerst een staart maken handiger. Als hij in je haar zit kun je de twee uiteindes weer in elkaar schuiven zodat hij goed blijft zitten. Mijn haar is hier trouwens een beetje nat.


Het resultaat vind ik echt geweldig! Door mijn krullen heb ik altijd heel kort haar in een staart, maar met deze klem lijkt mijn haar net wat langer. Ook blijft de klem heel goed zitten door het rubber. Ik was bang dat hij snel uit mijn haar zou glijden, maar hij blijft juist beter zitten dan een elastiekje. Ook ideaal voor als je gaat sporten dus. Ik was eerst ook bang dat je hem heel erg zag zitten door mijn blonde haar, maar dat valt reuze mee. Je ziet hem wel zitten, vooral aan de bovenkant, maar het valt niet heel erg op. Hier een foto waarin ik alleen een staart in heb. Zie je het verschil met de vorige foto?


Je kunt de klem ook op andere manieren dragen. Zo kun je er een knot omheen maken en je kunt er ook een zijstaart mee maken. De bananenklem is in twee kleuren verkrijgbaar: zwart en bruin. Wat mij betreft is dit echt een super handige klem. Het ziet er leuk uit, hij blijft goed zitten en je haar lijkt er langer door. De stay in hair bananenklem is voor €3,99 te koop bij de Kruidvat.

Wat vinden jullie van deze bananenklem? 


7 opmerkingen:

 1. Ik houd echt van dit soort klemmen, mooie krullen heb je trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit echt een vervelende klem, maar dat ligt echt aan mij. Mooie krullen heb je x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha echt toevallig deze heb ik nu in mijn haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handig dit artikel! Ik ben al een tijdje van plan om er ook een te kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijne accessoire, het resultaat is erg mooi! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, je krullen! Ik draag geen haarklemmen, op de een of andere manier krijg ik er hoofdpijn van...

  BeantwoordenVerwijderen