dinsdag 7 januari 2014

Review: Essence Stay Matt Lip Cream - #01 Velvet Rose


Mijn make-up stash puilt echt uit van de lipproducten: lipsticks, lipglossjes & lipbalms. Toch heb ik altijd weer de neiging om meer lipglossjes te kopen, met als resultaat dat ik het eigenlijk niet gebruik. Een tijdje geleden kocht ik deze essence stay matt lip cream in de kleur 01 Velvet Rose. Op veel blogs zag ik deze al voorbij komen en vrijwel iedereen was razend enthousiast: ik moest hem ook hebben! Het is ook echt de perfecte kleur voor mij, want ik hou niet van heel fel gekleurde lipsticks of lipgloss, maar juist van nude tinten en kleuren die bijna dezelfde kleur als je lippen zijn. Dit is zo'n kleurtje.
Benieuwd naar de review? Lees dan snel verder!

De verpakking ziet er niet heel speciaal uit, maar het is wel leuk dat er een soort zilver randje aan de bovenkant van de lip cream zit. Wat ik wel jammer vind, is dat de dop zilver is. Bij de essence stay with me longlasting lipgloss zijn is de verpakking precies hetzelfde als bij de lip cream, maar dan zijn de dop en de letters zwart. Dit staat veel netter, vind ik. De applicator is gewoon een normale sponsapplicator. Niets op aan te merken!


Op mijn hand heb ik een swatch gemaakt van de lip cream. Zoals je ziet is hij heel erg goed gepigmenteerd. Het is geen lipgloss maar ook geen lipstick, een beetje ertussenin dus. De substantie is heel creamy en een beetje dikkig. Leuk detail: de lip cream ruikt een beetje naar marshmallows (echt waar!). 


Het aanbrengen gaat heel makkelijk. Wat ik wel jammer vind, is dat hij heel erg in de lijntjes gaat zitten en de velletjes zichtbaar maakt, zoals je op de foto ziet. De lip cream is ook echt mat en goed gepigmenteerd. Het is echt een lief, perzikkleurtje zoals je ziet. Ik vind het echt een hele mooie kleur! Perfect voor overdag. Hij voelt ook heel zacht aan op mijn lippen. 


Ja, ik ben echt fan van deze lip cream! De kleur is perfect voor overdag, de geur ruikt heerlijk zoet, voelt zacht aan op de lippen, is goed gepigmenteerd en is goed mat. Ook blijft hij heel lang zitten, ongeveer 4 uurtjes. Na het eten en drinken zit hij er ook nog goed op.
Velvet Rose is te koop voor €1,99 bij de Kruidvat. Ik heb gelezen dat de lip creams uit het assortiment gaan, dus dan is hij te koop met 50% korting. Scoren!

Wat vinden jullie van Velvet Rose? 

14 opmerkingen:

  1. Ah ik vind deze zo fijn! Heb zelf de Smooth Berry

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi kleurtje, en wat goed dat hij er na het eten en drinken ook nog op zit. x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. aah deze moet ik hebben voordat ie weg is!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt me fijn! Ben benieuwd naar de andere kleuren. X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik draag m ook super graag! Alleen spijtig dat ie zo blijft zitten op een glas bijvoorbeeld.. is zo'n fijne neutraal kleurtje en dan *boom* grote stain op je glas. >_<

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig kleurtje, ik heb vanmiddag silky red gehaald, nu wil ik deze ook nog!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zijn de producten nu al met 50% korting te verkijgen? Dan ga ik morgen ook even langs!

      Verwijderen
    2. Ik zou hem maar halen voor de volle prijs....ze zijn slecht verkrijgbaar dus grote kans dat als het 50% gaat worden ze er al lang niet meer zijn en voor 1,99 moet het toch wel kunnen om ze voor die prijs te halen?

      Verwijderen