vrijdag 16 augustus 2013

Parfum langer laten ruiken


Parfum ruikt altijd heel erg lekker, maar al heel snel ruik je niets meer. Vaak vervliegt het al na een uurtje en al helemaal als je op de fiets naar school gaat, zoals ik. Dan ruik je niets meer van het parfum als je bent aangekomen op school.. Niet zo fijn dus! Je kunt dan wel extra veel gaan spuiten, maar dat is zonde van je parfum. Daarom lijkt het mij wel leuk om wat tips te geven aan jullie hoe je parfum langer blijft zitten! Vinden jullie het ook altijd zo vervelend als je parfum al heel snel weg is? Lees dan snel verder voor mijn tips!

Eau de parfum of Eau de toilette? 
Een hele bekende is om een eau de parfum te gebruiken. Deze zijn altijd wat zwaarder dan eau de toilettes. Dat betekent dus ook dat je die langer blijft ruiken! Meestal gebruik je eau de parfum alleen 's avonds tijdens het uitgaan en een eau de toilette overdag.


De complete lijn 
Meestal hoort bij een parfum een hele lijn met bijvoorbeeld een douchegel, deo en bodylotion. Als je heel deze lijn gebruikt zul je merken dat je helemaal naar deze geurlijn ruikt! Dan ruik je dus ook langer naar dit parfum. Misschien wel een beetje duur om een hele geurlijn te kopen

Warme plekjes
Breng je parfum aan op de warme plekjes van je lichaam. Bijvoorbeeld op je polsen, in je knieholtes,  in je nek en achter je oren. Op deze plekjes blijft je parfum goed zitten!

Vaseline? 
Yep, vaseline! Parfum bevat meestal alcohol, zoals ik al zei, en op je huid kan het parfum snel intrekken door de alcohol. Als je een beetje vaseline op de plek smeert waar je het parfum wilt aanbrengen kan het parfum niet intrekken! Zorg er wel voor dat je niet te veel vaseline gebruikt, want het is heel vet. Je wil natuurlijk geen vieze vette vlek op je huid! Dit is misschien wel de beste tip die je kunt gebruiken, want iedereen heeft wel ergens een potje vaseline in huis staan.


Haar
Je kunt ook een beetje parfum in je haren spuiten. Let er wel op dat je dit niet te vaak moet doen! In veel parfums zitten alcohol en alcohol droogt enorm uit. Je wilt natuurlijk geen droog en dood haar. Maar heel af en toe kan het wel hoor!

Bodylotion of body butter
Smeer je eerst in met bodylotion of body butter (een geurloze natuurlijk) en spray daarna wat parfum op je huid. Door de bodylotion/body butter kan de parfum niet in de huid trekken (zoals bij de vaseline). Dan blijf je dus ook langer naar parfum ruiken!


Huid
Spray altijd parfum op je huid en nooit op je kleding. Soms doe ik dit toch, maar eigenlijk is het niet goed. Je kleding kan dan verkleuren (meestal geel) en dat gaat er nooit meer uit.

Opnieuw
Je kunt je parfum natuurlijk ook iedere keer opnieuw opspuiten. Je parfum gaat dan wel sneller leeg en je moet het parfum meenemen in je tas. Dan heb je ook weer kans dat het parfum gaat lekken en dat moeten we natuurlijk niet hebben!

Wat vinden jullie van mijn tips? 


2 opmerkingen: