dinsdag 16 juli 2013

Tips voor als je naar de Primark gaat!


Vandaag ga ik jullie wat tips geven voor als je naar de Primark gaat! De Primark is altijd zo ontzettend goedkoop (alhoewel het steeds duurder word...) dat je eigenlijk alles wat je leuk vind maar gewoon in je mandje gooit en meeneemt. Want ja, ik bedoel, ze hebben heel veel leuke kleding die ook nog eens goedkoop is! Maar als je afrekent komt het bedrag toch wat hoger uit dan je had verwacht.. Tja, misschien is dat ene shirtje zo goedkoop, maar als je nog een paar van dat soort shirtjes neemt is het toch duurder dan je had gedacht. Dit heb ik zelf ook wel eens, maar toch probeer ik er altijd op te letten. Ook zijn de rijen voor pashokjes altijd erg lang en is het altijd heel erg druk. Herken je deze problemen? Lees dan snel verder voor mijn tips!

Wanneer en Hoelaat 
Het is erg belangrijk dat je vroeg naar de Primark gaat. Ja, dan kun je misschien niet uitslapen, maar dan is het tenminste niet zo druk! Hoe eerder je gaat, hoe beter. Tussen 9:00 en 11:00 is de beste tijd. Daarna word het al drukker. Bovendien is aan het einde van de dag al een groot deel verkocht en dat is natuurlijk ook niet leuk. Je moet ook rekening houden met vakanties. In de vakanties is het altijd een stuk drukker.


Welke Primark
Ook moet je bedenken naar welke Primark je gaat (duh, logisch natuurlijk). Ik kan je Rotterdam sowieso niet aanraden. Wat een verschrikkelijke bende is het daar zeg... en het is er altijd super druk. Hoofddorp vind ik wel erg fijn winkelen. Zeker vlak na openingstijd. Dan is er bijna niemand! Daar is ook nog een heel leuk winkelcentrum.

Maten op de kledinghanger
Als je al een keer in de Primark bent geweest heb dit waarschijnlijk ook wel een keer meegemaakt. Je hebt altijd kledinghangers waarop de maten staan, bijv: 6,8,10,14. Op dat hangertje kan dan een kledingstuk hangen in een andere maat. Meestal kijk je naar de maat van het hangertje, maar omdat dit dus ook wel eens fout kan gaan is het handiger om gewoon te kijken naar de maat in het kledingstuk. Zo voorkom je dat je weer terug moet gaan om de goede maat te pakken.

Lijstjes
Nog een tip is om een lijstje te maken voordat je naar de Primark gaat. Kijk even in je kledingkast of je nog wat dingen nodig heb en schrijf dan op je lijstje wat je precies nodig hebt. Anders kom je thuis met tassen vol spullen die je helemaal niet nodig hebt, ook al is de Primark zo verleidend.. haha.


Pashokje
De rij voor de pashokjes is altijd zo lang dat je soms wel een half uur moet wachten en je mag altijd maar 8 kledingstukken meenemen. Daarom is het handig om een simpel zwart of wit topje met een makkelijk shirt aan te doen zodat je shirtjes gewoon in de winkel kunt passen. Misschien klinkt het een beetje raar, maar het is wel veel handiger! Broeken moet je natuurlijk wel even in een pashokje passen ;).

Kleding goed bekijken
Met goedkope winkels heb je vaak dat de kwaliteit niet zo goed is. Het is dan ook handig om kleding, sieraden en schoenen goed bekijkt voordat je afrekent. Misschien zit er wel een gaatje in je shirt of zit er een vlek op je broek. Of er mist een knoopje van je blouse. Dat zou natuurlijk zonde zijn!

Laat je niet misleiden!
Dit is misschien wel de belangrijkste tip: Laat je vooral niet misleiden! Veel kleding is super goedkoop, maar al die goedkope shirtjes en sieraden worden bij elkaar toch best duur! Denk altijd nog even na of je dat ene topje eigenlijk wel nodig hebt.


Internet afstruinen
Het is heel erg jammer dat de Primark geen kleding laat zien op hun website, want zo zou je een beetje kunnen kijken wat je kan verwachten. Je kunt bijvoorbeeld shoplogs kijken op youtube en op forums kijken wat meiden hebben gekocht. Zo weet je een beetje wat de collectie is.

Ik hoop dat ik deze vakantie ook nog een keer naar de Primark kan gaan. Het is altijd erg leuk en een soort vakantiedagje!

Wat vinden jullie van mijn tips? 


8 opmerkingen:

 1. Super leuk artikel heb je artikel van gemaakt. Zelf ga ik altijd naar Primark in Zaandam en als je daar ook rustig als je meteen na openingstijd kom. Wat mijn tip nog is ga eerst naar de broeken of dingen wat je in pashokje moet-wilt passen. Zo kan je in een keer doorlopen en als er een rij staat hoef je niet zo lang te wachten.

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handige tips! ik zou dit weekend naar de primark in almere maar ik denk dat ik maandag ga dan is het wat rustiger.. en passen in de winkel doe ik altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben 1 keer bij de Primark geweest en dat was in Rotterdam. Daar heb ik een soort trauma aan overgehouden, denk ik! Haha, jezus, dat was verschrikkelijk. Zo druk en zo'n chaos... Ik zei tegen mijn moeder dat ik het echt zo'n Amerikaans tafereel vond, zoals mensen die voor een winkel gaan slapen als een nieuwe iPhone uitkomt ofzo. En eigenlijk is het daar ook best wel zo. Misschien moet ik een andere Primark maar eens de kans geven, hihi!
  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja idd, ik ben één keer in rotterdam geweest en dat was meteen de laastste keer. Wat een bende zeg.... Verschrikkelijk! Hoofddorp is veeeeeeeeeeeeeel fijner :)

   Verwijderen
 4. Handig en leuk artikel!!! Ik ga binnenkort naar de Primark in Rotterdam omdat maar een kwartiertjhe is met de auto vanaf mijn huis. Al ga ik niet vaak naar de Primark toe. Op vrijdagavond is hetg koopavond en dan is het ook niet super druk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben dol op de primark maar zoals je zegt moet je echt goed kijken of het kledingstuk OK is, ik heb al meerdere malen iets gekocht dat vuil was omdat ik het niet fantsoenlijk had bekeken. Ik denk altijd van er is hier zo veel, om alles te zien mag ik niet te lang stilstaan bij elk item en dan doe ik van die dingen.. Maar de Primark is wel top!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super handige tips! Ik ben zelf nog nooit naar de Primark geweest, maar als het zover is heb ik zeker wat aan de tips! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt super handig tips die ik zeker ga gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen