vrijdag 21 juni 2013

Geboortekaartjes sparen!


Vandaag heb ik een heel ander artikel dan normaal. Ik ga namelijk vertellen over iets wat ik spaar: Geboortekaartjes! Al heel lang geleden ben ik begonnen met sparen. Ik denk dat ik toen in groep 6 zat, maar dat weet ik niet zeker. Een vriendinnetje van mij spaarde ze toen ook (en een vriendin van haar ook). Ik vond het zo leuk dat ik het ook graag wilde doen! Soms had ik dan een dubbele en zij ook en dan konden we ruilen. Meestal krijg ik geboortekaartjes van vrienden en familie die het soms ook van anderen hebben. Soms heeft mijn vader op het werk nog collega's die een baby'tje hebben en dan krijg ik daar ook het kaartje van. Het maakt mij ook niet uit of ik de baby'tjes echt ken, ik vind het gewoon leuk om de kaartjes allemaal te bekijken en te sparen!
Benieuwd naar meer? 

Mijn geboortekaartjes bewaar ik in twee dozen. Één doos is knalroze met een 'barok' bloem erop en de andere is zilver met een roze ruitjes strook. Jammer genoeg zijn ze al een beetje versleten en zitten ze echt bomvol. De kleine doos kan niet eens meer dicht! Als ik weer nieuw kaftpapier ga kopen kan ik ze mooi weer opnieuw gaan versieren! 
In de grote doos zitten vooral de oude kaartjes en kaartjes die niet in de kleine doos passen. Het oudste kaartje die ik heb is van 1948! In de kleine doos zitten de nieuwe geboortekaartjes. Dus ongeveer vanaf het jaar 2000. Hier zie je een paar van mijn oude geboortekaartjes. De oude kaartjes zijn, in vergelijking met de nieuwe, veel minder kleurrijk. Je kan in ieder geval zien dat ze al best oud zijn. Oude kaartjes vind ik wel altijd heel bijzonder, want meestal zijn ze heel uniek of zelf gemaakt. Ik heb ook een paar kaartjes die echt exact hetzelfde zijn qua design. Die van mijn vader en moeder heb ik ook, haha!


De nieuwe geboortekaartjes zijn veel kleurrijker en vrolijker. Meer van deze tijd, maar dat is logisch! Ze zijn allemaal zo verschillend en apart. Zo heb ik bijvoorbeeld een geboortekaartje in de vorm van een pak (beschuit met) muisjes of een in de vorm van een driehoek. Je kunt het zo gek niet bedenken! Nu heb je wel vaker dat je dezelfde geboortekaartjes tegenkomt.


Later als ik misschien een kindje heb zou ik graag zelf een kaartje willen ontwerpen. Dat lijkt mij echt super gaaf! Dan heb je nooit dat iemand dezelfde heeft en is het altijd naar jouw smaak. 
Nu zijn jullie waarschijnlijk wel héél erg benieuwd hoeveel ik er nu in totaal heb. Ik kan niet precies zeggen hoeveel het er zijn, maar ik denk dat het er ongeveer 300 à 400 zijn! 

Wat vinden jullie van geboortekaartjes sparen en sparen jullie ook iets?

6 opmerkingen:

 1. Leuk dat je geboortekaartjes spaart! Ik spaarde ze vroeger ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig dit :$
  Heb eerlijk gezegd nog nooit geweten dat mensen dit deden sparen, erg verrassend en leuk!

  www.ishootlovee.com
  Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat leuk zeg! Ik maak geboortekaartjes voor mensen dus het is echt heel grappig om te zien dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou er een paar voor je hebben maar je schrijft anoniem en dat weerhoud mij ervan om ze op te sturen. Ik vind het namelijk tamelijk ongepast om later te zien dat ze op marktplaats staan.

  BeantwoordenVerwijderen