zondag 5 augustus 2012

PiinkKeukenPrincess, Kaasstengels


Kaasstengels! Ik koop ze soms bij de bakker en vind ze heeeerlijk. Maar vaak maak ik ze ook zelf. Het is super easy en je hebt maar weinig nodig. Dit kan IEDEREEN maken!
Benieuwd naar dit heerlijke en makkelijke recept?

Wat heb je nodig?

* 1 pakje bladerdeeg (zitten er 10 in, van 10 plakjes kun je er 50 maken)
* 1 eigeel
* 1 pakje geraspte kaas
* Bakplaat + bakpapier
* Keukenkwast
* Mesje
* Bakje



Hoe maak je het?

1. Pak al je spullen die je nodig hebt.
2. Laat het bladerdeeg ontdooien door ze gewoon neer te leggen.
3. Snij 5 plakjes uit het bladerdeeg


4. Verwarm de oven voor op 150 graden celsius (Ik heb een heteluchtoven)
5. Doe bakpapier op de bakplaat.
6. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat (Ze kunnen er niet allemaal in 1 keer op maar wel in 2 of 3 keer).
7. Scheid het eigeel van het eiwit en gebruik het eigeel om de plakjes bladerdeeg mee in te smeren




8. Bestrooi de plakjes bladerdeeg met geraspte kaas.


9. Zet de bakplaat in de oven en laat ze ongeveer 10 à 15 minuten er in zitten. (Het is een beetje op de gok)


10. Haal ze eruit en laat ze even afkoelen.


11. Klaar om op te eten! Yum yum...



2 opmerkingen: