zaterdag 16 maart 2013

PiinkKeukenPrincess, Appelflappen

 
Toen je kind was heb je het waarschijnlijk super vaak gemaakt: appelfapjes! Je weet wel, die lekkere 'flapjes' met appel, kaneel en suiker erin. Heerlijk! Ik heb ze ook vaak gemaakt, maar had ze al een paar jaar niet meer gemaakt. De laatste tijd ben ik steeds meer in de keuken te vinden om lekkere hapjes te maken. En zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op kaneel dus besloot ik om weer eens appelflappen te maken. Super makkelijk, maar oh zo lekker! Ook heel leuk om te maken met kleine kinderen of als je een feestje geeft. Dit lust (bijna) iedereen!
Benieuwd naar het recept?

Wat heb je nodig?
* 6 plakjes bladerdeeg
* 2 appels
* 2 theelepels kaneel
* 2 eetlepels suiker
* water

Deze hoeveelheden zijn voor 12 appelflappen (per plakje kan je er 2 maken)

Hoe maak je het?

1. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht zodat ze kunnen ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Doe 2 eetlepels suiker en 2 theelepels kaneel in een bakje en mix dit doorelkaar.


3. Schil de appels en snij ze in hele kleine blokjes.


4. Doe de kleine blokjes appel in een grote kom en voeg de kaneel en suiker toe. Mix dit doorelkaar zodat alles goed verdeeld is.


5. Snij de plakjes bladerdeeg in tweeën zodat er 2 driehoekjes uitkomen. Leg op elk driehoekje een paar stukjes appel met kaneel en suiker. Doe er niet te veel op, anders kan de appelflap niet meer dicht!


7. Vouw de appelflappen dicht en druk de randen stevig aan met een vorkje.

 
8. Doe op elke appelflap een beetje water en strooi daaroverheen wat suiker met kaneel.


9. Doe de bakplaat in de over voor ongeveer 10 minuten, dit kan per oven verschillen. Kijk na 10 minuten of de appelflappen klaar zijn. Als ze nog niet goed zijn kun je ze nog 5 minuten in de oven laten staan. Laat ze een paar minuten afkoelen.

10. Klaar om op te eten! Eet smakelijk!


Hebben jullie wel eens appelflappen gemaakt?

 

2 opmerkingen: