Benieuwd naar het recept?
Wat heb je nodig?
* 6 plakjes bladerdeeg
* 2 appels
* 2 theelepels kaneel
* 2 eetlepels suiker
* water
Deze hoeveelheden zijn voor 12 appelflappen (per plakje kan je er 2 maken)
Hoe maak je het?
1. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht zodat ze kunnen ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Doe 2 eetlepels suiker en 2 theelepels kaneel in een bakje en mix dit doorelkaar.
3. Schil de appels en snij ze in hele kleine blokjes.
4. Doe de kleine blokjes appel in een grote kom en voeg de kaneel en suiker toe. Mix dit doorelkaar zodat alles goed verdeeld is.
5. Snij de plakjes bladerdeeg in tweeën zodat er 2 driehoekjes uitkomen. Leg op elk driehoekje een paar stukjes appel met kaneel en suiker. Doe er niet te veel op, anders kan de appelflap niet meer dicht!
7. Vouw de appelflappen dicht en druk de randen stevig aan met een vorkje.
9. Doe de bakplaat in de over voor ongeveer 10 minuten, dit kan per oven verschillen. Kijk na 10 minuten of de appelflappen klaar zijn. Als ze nog niet goed zijn kun je ze nog 5 minuten in de oven laten staan. Laat ze een paar minuten afkoelen.
10. Klaar om op te eten! Eet smakelijk!
Hebben jullie wel eens appelflappen gemaakt?
Ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenZiet er erg lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen