maandag 26 november 2012

PiinkKeukenPrincess, Stroopwafelcake

 
Ik hou van bakken en alles wat er omheen hoort! Een lekkere cake is heel simpel om te maken als je een goede cakemix hebt. Natuurlijk kun je ook je eigen recept gebruiken. Maar zeg nou zelf: een gewone simpele cake is eigenlijk best wel saai. Daarom heb ik iets om er aan toe te voegen en ook iets wat heerlijk smaakt: stroopwafels!
Benieuwd hoe ik deze overheerlijke cake maak?

Wat heb je nodig?
* 6/7 Stroopwafels
* Cake Mix (Of je eigen cake natuurlijk!)
 

Hoe maak je het?

1. Eerst ga je natuurijk het beslag maken van de cake. Het maakt niet uit welke cakemix je neemt of dat je een eigen recept gebruikt. Ik heb de boerencake mix van de Plus gebruikt. Kijk op je verpakking op hoeveel graden de oven moet en warm de oven alvast voor.
Hier zie je dat ik de boter tot een romige crème heb gemixt:


Hier heb ik de eieren en de beslag mix toegevoegt:


Alles doorelkaar gemixt, tijd voor de overheerlijke stroopwafelstukjes:


2. Als je het normale cakebeslag af hebt breek je alle stroopwafels in stukjes. Laat 1 stroopwafel over, want die hebben we nog nodig!


3. Doe alle stukjes stroopwafel bij het beslag en mix dit een klein beetje zodat er overal wat zit.


4. Doe het beslag met stroopwafelstukjes in een ingevette cakevorm. Ik gebruik de bakspray van Dr. Oetker. Breek 1 stroopwafel weer in kleinere stukjes, maar deze keer iets groter dan de vorige. Leg deze op het beslag in de cakevorm. Zo zie je van de buitenkant ook dat het een stroopwafelcake is!

 
5. Zet de cake in de oven. Kijk op je verpakking hoe lang het erin moet staan.
6. Haal de cake eruit en laat deze eerst nog even 5 minuutjes in de cakevorm zitten en haal daarna de cake er voorzichtig uit.
7. Klaar om lekker te smullen!
 
 
En wat vinden jullie ervan? Gaan jullie hem ook maken?
 
 


3 opmerkingen: